Ülkenin meteoroloji bürosu BoM, Salı günü ortalama sıcaklıkların mevsim ortalamalarının 2,03 derece üzerinde olduğunu açıkladı.

Taşradaki pekçok istasyon Kasım ayında, maksimum 28, 29 ve 30 dereceyi bulan rekor düzeyde günlük sıcaklıklar gözlemledi.

Ülkenin uzak batısındaki New South Wales eyaletinde bulunan Menindee Postanesi, 46.6 derece ile en yüksek ilkbahar sıcaklığını kaydederken, Güney Avustralya'daki Andamooka ise 48 derecelik bir başka rekor derecedeki bunaltıcı sıcağa maruz kaldı.

En düşük ortalama sıcaklık dahi mevsim normallerinin 1,91 derece üzerinde seyrederek bir önceki 1988 rekorunu kırdı.

En yüksek ortalama sıcaklık ise yine mevsim normallerinin 2.14 derece üzerine çıkarak kayıtlara geçen en yüksek sıcaklıklar arasında beşinci sıraya yerleşti.

BoM "İlkbahar boyunca Avustralya'nın bazı bölgelerinde alışılmadık derecede sıcak hava dönemlerinin defalarca kez etkili olduğunu" açıkladı.

Meteoroloji bürosu açıklamasında "Kıtanın orta kesimlerinden ön cephe sistemleriyle gelen aşırı sıcak hava dalgası, ülkenin iç kesimlerindeki alçak hava basıncıyla birleşince, sezon Kasım ayının sonunda Avustralya'nın doğu ve güneydoğusunu etkileyen önemli bir sıcak hava dalgasıyla kapandı" bilgisini verdi.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Editör: İRFAN KARSLI