Nepal'de Indra Jatra Festivali eğlenceli etkinliklerle kutlanıyor Nepal'de Indra Jatra Festivali eğlenceli etkinliklerle kutlanıyor

AMMAN, 25 Ekim (Xinhua) -- Ürdün Fosfat Madenleri Şirketi (JPMC) ve Türk Transpet Petrolcülük ve Enerji A.Ş., Ürdün'ün deniz kıyısındaki Akabe kentinde fosforik asit üretecek ortak bir fabrika kurmak üzere Salı günü bir anlaşma imzaladı. Ürdün devletine ait Petra Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, 400 milyon ABD doları tutarındaki ortak projenin yılda 300.000 ton üretim kapasitesine ulaşarak, fosfat ve fosfatlı gübre sektöründe en büyük Türkiye-Ürdün yatırımlarından biri olması bekleniyor.

JPMC Yönetim Kurulu Başkanı Muhammad Thneibat, Akabe Özel Ekonomik Bölge İdaresi'nde (ASEZA) düzenlenen imza töreninde, Türk ortaklarla yapılan yeni anlaşma ve işbirliğinin önemini vurgulayarak yatırımın, fabrikanın inşası sırasında önümüzdeki üç yıl boyunca yüzlerce kişiye istihdam yaratacağını söyledi. Transpet Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öztürk ise iki taraf arasındaki ortaklığın yanı sıra Ürdün'ün fosfatlı gübre sektöründen övgüyle bahsetti. Öztürk, sektörde imalat ve satışlardaki kayda değer büyüme de dahil olmak üzere JPMC'nin rolü ve başarılarının altını çizdi.

Editör: Şeymanur Erbay