Çin ve ABD, savunma politikası koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi Çin ve ABD, savunma politikası koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi

JİUQUAN, 25 Ekim (Xinhua) -- Çin İnsanlı Uzay Ajansı (CMSA) Yardımcı Direktörü Lin Xiqiang, Shenzhou-17 astronotlarının yörüngede çeşitli uzay bilimi ve uygulamalı yük testleri ile deneyler yapacağını açıkladı. Lin, Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısında astronotların araç dışı faaliyetler yürüteceğini, araç dışı yükler yerleştireceğini, ayrıca uzay istasyonu bakımı ve diğer görevleri yerine getireceğini söyledi. Shenzhou-17 astronotlarının ilk kez araç dışı deneysel bakım gerçekleştireceğini belirten Lin, bunun çok zorlu bir görev olduğuna işaret etti.

Lin, astronotların ayrıca uzay istasyonunun çalışma verimliliğini ve hata düzeltme kabiliyetini daha da artırmak amacıyla uzay istasyonunun işleyişini ve performansını değerlendirmeye devam edeceklerini ve yer destek merkezlerinin uzay istasyonu operasyon ve yönetim görevlerini yerine getirmedeki koordinasyon ve uyumluluğunu test edeceklerini belirtti. Shenzhou-17 mürettebatlı uzay aracının Perşembe günü Beijing saati ile 11.14'te Çin'in kuzeybatısındaki Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi'nden fırlatılması planlanıyor. Direktör yardımcısı; Tang Hongbo, Tang Shengjie ve Jiang Xinlin'den oluşan Shenzhou-17 mürettebatının yörüngedeki Shenzhou-16 mürettebatından görevi devralacağını ve uzay istasyonunda yaklaşık altı ay kalacağını söyledi.

Editör: Şeymanur Erbay