Sağlık

Ürdün, Kovid-19 vakalarının artmasıyla kısıtlamaların gevşetilmesini durdurdu

Ürdün'ün Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Ali Ayed, ülkede kaydedilen enfeksiyon sayısı, pozitif oranı ve özellikle yeni tip koronavirüsün daha bulaşıcı olan varyantı ile enfekt...

Abone Ol

Ürdün'ün Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Ali Ayed, ülkede kaydedilen enfeksiyon sayısı, pozitif oranı ve özellikle yeni tip koronavirüsün daha bulaşıcı olan varyantı ile enfekte olanlar arasında can kayıplarının arttığını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan bakan, pandemiye karşı kurulan ulusal komitenin herhangi bir kesimin daha açılmamasına karar verdiğini söyledi. Ürdün'de bir süre önce okulların ilk üç sınıfında eğitime yeniden başlanmış, spor salonları, restoranlar, eğlence parkları ve düğün salonlarını açma kararı alınmıştı.

Öte yandan Cumartesi günü Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitime yeniden başlanmasının ikinci aşaması olarak 10. ve 11. sınıfların da okula dönmesinin, epidemiyolojik durum nedeniyle bir hafta süreyle askıya alınacağını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Ürdün, Cumartesi günü Kovid-19 nedeniyle 15 ölüm ve 2.200 vaka bildirildi. Ülkede toplam can kaybı 4.543'e, toplam vaka sayısıysa 359.811'e yükseldi. Açıklamada, şu anda Ürdün'de 21.077 aktif Kovid-19 vakası bulunduğu da belirtildi.