RAMALLAH, 31 Ağustos (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) İsrail'in devam eden askeri operasyonları nedeniyle Batı Şeria'nın kuzeyindeki bazı mülteci kamplarındaki hizmetlerini askıya aldığını duyurdu. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini sosyal medya platformu X üzerinden Cuma günü yaptığı açıklamada, "UNRWA'nın çeşitli kamplardaki topluluklara yönelik hizmetlerini askıya almak zorunda kaldık" dedi.

Lazzarini, İsrail güvenlik güçlerinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki operasyonlarının, mülteci kamplarındaki on binlerce insanı etkilemeye devam ettiğini, kamu ve özel altyapılarda tahribata yol açtığını söyledi. BM istatistiklerine göre, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Batı Şeria'da 150'den fazla Filistinli çocuğun öldürüldüğünü belirten Lazzarini, "Nerede olurlarsa olsunlar sivillerin acılarına son vermek için on yıllardır süren bu çatışmaya siyasi bir çözüm bulmanın zamanı geldi" dedi.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

İsrail ordusu Çarşamba günü Tulkerim, Cenin ve Tubas mülteci kamplarında İsrail'e karşı operasyonlara karışmakla suçlanan kişileri yakalamak üzere geniş çaplı bir askeri operasyon başlattı. Filistin Sağlık Bakanlığı, bölgede devam eden İsrail askeri operasyonu sırasında ölen Filistinlilerin sayısının Cuma günü itibarıyla 20'ye yükseldiğini açıkladı. Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre Batı Şeria'daki şehirler, mülteci kampları ve köyler, geçtiğimiz Ekim ayında Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarının başlamasından bu yana artan bir gerilim yaşadı ve Batı Şeria genelinde 650'den fazla Filistinli İsrail saldırılarında öldürüldü.

Kaynak: rss