UNICEF, Güney Sudan'daki çocuk ölümlerinin önde gelen sebeplerinden biri olan akut sulu ishal gibi su kaynaklı hastalıklara yakalanma riskiyle karşı karşıya olan çocukları okullarda destekleyecek WASH müdahalelerine 3,85 milyon dolar ayırmayı planladığını belirtti. UNICEF Güney Sudan Temsilcisi Hamida Lasseko, Juba'da yayınladığı açıklamada, "Bir insanın temiz suya, sanitasyona ve hijyene erişim hakkını reddettiğinizde, aynı zamanda onların sağlık, hayat, koruma ve haysiyet hakkını da reddediyorsunuz" dedi.

Anket: 10 ekonomistten 7'si önümüzdeki yıl ABD'de resesyon bekliyor Anket: 10 ekonomistten 7'si önümüzdeki yıl ABD'de resesyon bekliyor

UNICEF, geçen yıllarda Güney Sudan'daki en savunmasız toplumlara yönelik asgari düzeyde WASH hizmeti sağlandığını ve aralarında 2020'de sellerden etkilenen bir milyondan fazla insanın da bulunduğu kişilere yönelik acil insani ihtiyaçların karşılandığını belirtti. UNICEF, okullarda WASH hizmetlerinin sunulmasının, söz konusu çocuklar olduğunda kapsamı artırmak için çok kritik bir strateji olduğununun altını çizdi.

Editör: İRFAN KARSLI