Sağlık

UNICEF ve Sinovac, gelişmekte olan ülkelere daha fazla Kovid-19 aşısı tedariğinde anlaştı

UNICEF'in Uganda Temsicisi Munir Safieldin, UNICEF'in sözleşmeyi duyurmasından bir gün sonra, Salı günü geç saatlerde Twitter üzerinden yayımladığı mesajında, sözleşmenin geli...

Abone Ol

UNICEF'in Uganda Temsicisi Munir Safieldin, UNICEF'in sözleşmeyi duyurmasından bir gün sonra, Salı günü geç saatlerde Twitter üzerinden yayımladığı mesajında, sözleşmenin gelişmekte olan ülkelerin aşılara erişiminin artırılması konusunda umut verdiğini söyledi.

Safieldin, "Bu kesinlikle harika bir haber. COVAX üzerinden daha fazla onaylı aşıya erişilebilmesi, orta ve düşük gelirli ülkelerde daha fazla insanın Kovid-19 aşılarına erişebilmesi demek" dedi. Safieldin, "Herkes güvende olana kadar kimse güvende değil" diye ekledi.

Tedarik anlaşmasıyla UNICEF, COVAX'a katılan ülke ve bölgelere tedarik edilmek üzere 2021 yılı içerisinde 200 milyon doza kadar aşıya erişebilecek. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre gelişmekte olan ülkeler, artan Kovid-19 vakalarına karşı korunmak için yüz milyonlarca aşıya daha ihtiyaç duyuyor.

Uganda Başbakanı Robinah Nabbanja Salı günü Fransa'nın bağışladığı tıbbi malzemeleri teslim alırken yaptığı açıklamada, "Aşılara erişimde gelişmiş ülkelerle aramızda bir eşitsizlik bulunduğunu görmeye devam ediyoruz; gelişmiş ülkeler insanlarını aşılarken gelişmekte olan ülkeler aşı bulmakta zorlanıyor" dedi. Nabbanja, "Aşılamanın, pandeminin yayılmasını engellemenin en kesin yolu olduğunu hepimiz biliyoruz. Hastaların ağır semptomlar göstermelerine de engel oluyor" dedi.