Gündem

UNICEF İsrailliler ve Filistinlilere şiddeti durdurma ve çocukları koruma çağrısında bulundu

Twitter hesabından yayınladığı mesajda Fore, "Sahada gittikçe kötüleşen durumdan ve can kayıplarından büyük endişe duyduğunu" kaydetti ve "Tüm tarafları daha fazla tırmanmayı...

Abone Ol

Twitter hesabından yayınladığı mesajda Fore, "Sahada gittikçe kötüleşen durumdan ve can kayıplarından büyük endişe duyduğunu" kaydetti ve "Tüm tarafları daha fazla tırmanmayı önlemeye ve tüm çocukları korumaya çağırıyorum" dedi. UNICEF Filistin Bürosu Salı günü Gazze'de 9 çocuğun öldüğünü duyurmuştu. UNICEF ayrıca Filistin tarafından 25, İsrail'de ise bir çocuğun yaralandığını bildirmişti. Pazartesi öğleden sonradan beri süren İsrail hava saldırılarında Gazze'de en az 26 Filistinli yaşamını yitirmişti. Aynı sıralarda Gazzeli militanlar İsrail'in güneyine en az 300 roket atmıştı.

Şiddetin tırmanmasına, Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa Camisi külliyesinde Filistinli protestocular ile İsrail güvenlik güçleri arasında günlerce süren ve yüzlerce Filistinlinin yaralandığı çatışmalar neden olmuştu. Filistinliler İsrail'in kutsal Ramazan ayı boyunca külliyede ibadetlerini kısıtlamasını ve Doğu Kudüs'teki bir mahallede yaşayan bazı Filistinli aileleri tahliye planını protesto etmişti.