Gündem

Ukrayna'daki Kovid-19 vaka sayısı 610 bini aştı!

Ukrayna'da, 10 bin 813 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybederken, 282 bin 313 kişi de iyileşerek sağlığına kavuştu. Bak...

Abone Ol

Ukrayna'da, 10 bin 813 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybederken, 282 bin 313 kişi de iyileşerek sağlığına kavuştu.

Bakanlık, yeni vaka sayısının rekor kırdığını ve son 24 saatte 14 bin 580 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığını, aynı zaman zarfında iyileşen kişilerin sayısının ise 7 bin 989 olduğunu kaydetti.

Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, karantina önlemlerinin hafta sonları için sıkılaştırıldığının ve bu değişikliğin etkilerinin en az iki hafta sonra görüleceğinin altını çizdi.

Ukrayna haber ajansı Ukrinfrom'un aktardığına göre Stepanov, Cumartesi günü, "Salgının yayılmasını önlemek adına atılan tüm adımlar profesyoneller, ülkemizin en iyi salgın hastalıklar uzmanları tarafından geliştiriliyor. Çok az kaldı. Tüm belirlenen kısıtlamalara uyulmasının ardından hafta sonu yasaklarının sonuçlarını en az iki hafta sonra görmeyi bekliyoruz. Tüm kısıtlamalar hayati önem taşıyor" dedi.

Ukrayna 11 Kasım'da, 14 Kasım'dan 30 Kasım'a kadar ülkede hafta sonu karantinası uygulamaya karar verdi. Karantina kapsamında 20'den fazla kişinin katıldığı büyük etkinliklerin yanı sıra güzellik, alışveriş ve eğlence merkezlerinin hafta sonları faaliyet göstermesi yasaklandı.