Bakanlık, son 24 saatte ülkede rekor sayıda vaka görüldüğünü, 10 bin 746 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığını, 8 bin 685 hastanınsa iyileştiğini bildirdi.

Ukrayna Sağlık Bakanı Maxym Stepanov, Cuma günü yaptğı açıklamada bakanlığın Kovid-19 vakaları için yatak sayısını 75 bine çıkarmayı planladığını söyledi.

Ukrayna haber ajansı Ukrinform'un haberine göre Bakan Stepanov, "Bugün, Kovid-19 hastalarının tedavisi için ayrılmış 52 bin yatağımız var. Bu sayıyı 20-23 bin yatak civarında artırabileceğimize yani 75 bin yatak sayısına ulaşabileceğimize inanıyoruz. Bu yatakların hazırlanması gerektiği çok açık" diye konuştu.

Stepanov daha önce, bakanlığın Cumartesi ve Pazar günleri yalnızca marketler, eczaneler ve ulaşımın çalışmasına izin veren, hafta sonu karantinası diye adlandırılan bir planı sunma hazırlığında olduğunu söylemişti.

Ukrayna Parlamentosu Cuma günü, halka açık yerlerde maske takmayanlara para cezası uygulanmasını öngören yasayı onayladı.

Çin dünyanın en büyük milli park sistemini kurmaya çalışıyor Çin dünyanın en büyük milli park sistemini kurmaya çalışıyor

Buna göre, karantina sırasında kamu binalarında veya toplu taşıma araçlarında, burun ve ağzı kapatan cerrahi maske ya da koruyucu maske kullanmayanlara 170 ila 255 grivna (6-9 ABD doları) arasında para cezası verilebilecek.

Editör: İRFAN KARSLI