KİEV, 7 Mart (Xinhua) -- Fox News'te Pazar günü yayımlanan bir habere göre, NATO ülkelerinin Ukrayna'yı birliğe almayı tartışmaya hazır olmadığı ve Kiev'in "bazı NATO dışı modelleri" görüşmeye hazır olduğu bildirildi.

Rusya'yla görüşmelerde yer alan Ukrayna heyetinin üyesi David Arakhamia, Fox News'e verdiği demeçte, "NATO ülkelerinden aldığımız yanıt, en yakın ihtimalle 5 ya da 10 yıl daha bizleri NATO'ya almayı tartışmaya bile hazır olmadıkları şeklinde. NATO'ya üyelik başvurusu için mücadele etmeyiz; sonuç için mücadele ederiz ama süreç için değil" diye konuştu.

Fox News, Arakhamia'nın, "Bazı NATO dışı modelleri tartışmaya hazırız... Bu konuları sadece Rusya'yla olan ikili görüşmelerimizde değil, diğer ortaklarımızla da, daha geniş bir çerçevede tartışmaya açığız" şeklindeki sözlerine yer verdi.

Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor

Ukrayna ve Rusya, 28 Şubat ve 3 Mart tarihlerinde iki tur görüşme gerçekleştirdi; üçüncü tur görüşmelerin bugün yapılması bekleniyor.

Editör: İRFAN KARSLI