Bilim ve teknoloji

Ukrayna, kripto para birimlerine yönelik yasa çıkardı

Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, sosyal medya kanalı üzerinden yaptığı açıklamada, "Ukrayna, dünyada kripto para birimlerinin kullanımı konusund...

Abone Ol

Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, sosyal medya kanalı üzerinden yaptığı açıklamada, "Ukrayna, dünyada kripto para birimlerinin kullanımı konusunda lider ülkelerden biri... Kripto şirketlerinin devletle şeffaf ilişkilere sahip olacağı, denetleyici kuruluşlar rahat çalışabileceği ve uygun vergilendirmeyle karşı karşıya kalacağı bir üst yetki çerçevesi oluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakanın verdiği bilgilere göre, Ukrayna'da sanal varlıkların günlük cirosu 1 milyar grivnaya (yaklaşık 37,5 milyon ABD doları) ulaşsa da bu işlemler gölge ekonomi kapsamında kalıyor ve sanal varlıklarla yapılan işlemler için herhangi bir vergi ödenmiyor.

Fedorov, "Bu yasa sayesinde bu durumu çözüme kavuşturacağız. Şirketlerin yurtdışında değil de Ukrayna'da kayıt olmalarına imkan verecek uygun şartlar oluşturulacak. Bütçeye vergiler girecek ve girişimciler kendilerinin korunduğunu hissedecek" diye konuştu. Dünyada kripto varlıkları halihazırda yasal çerçeveye oturtmuş olan az sayıda ülke arasında Almanya, Lüksemburg ve Singapur var.