Bilim ve teknoloji

Ukrayna donanması geliştirilmiş Türk SİHA'sı alacak

Ukrinform'un haberine göre, donanma temsilcileri Salı günü Türkiye'nin önde gelen insansız hava aracı üreticisi Baykar Makina'yla SİHA'larının satın alınmasıyla ilgili görüşme...

Abone Ol

Ukrinform'un haberine göre, donanma temsilcileri Salı günü Türkiye'nin önde gelen insansız hava aracı üreticisi Baykar Makina'yla SİHA'larının satın alınmasıyla ilgili görüşmelerde bulundu. Donanma Komutanı Oleksiy Neizhpapa sistemin "hem karada hem de denizde Deniz Kuvvetleri'nin bir parçası olarak görev yapacağını" söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran ve Türkiye Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Ekim 2020'de savaş gemileri, insansız hava araçları ve her tür türbin inşa etmek için ortak projeler başlatma ve uygulama niyetlerini belirten bir mutabakat imzalamıştı.

Öte yandan, Ukrayna'nın devlete ait şirketi Ukrspetsexport'un Genel Müdürü Vadym Ihorovych, internet yayını Left Bank'a verdiği mülakatta Ukrayna'nın 6 ila 12 arası Bayraktar TB2 SİHA sistemi satın almayı planladığını ve insansız hava araçlarının üretimini Ukrayna'da üstlenecek bir şirketin kurulma sürecinde olduğunu söyledi.