Gündem

Ukrayna Başbakanı hafta sonu karantinasının tam uygulanmasını istedi!

Ukrayna Bakanlar Kurulu'nun basın bürosundan Cuma günü yapılan açıklamaya göre, Şmıgal "Belediye başkanlarının, hükümetin kararlarına izin verme ya da yasaklama gibi bir yetki...

Abone Ol

Ukrayna Bakanlar Kurulu'nun basın bürosundan Cuma günü yapılan açıklamaya göre, Şmıgal "Belediye başkanlarının, hükümetin kararlarına izin verme ya da yasaklama gibi bir yetkisi yok... Hükümetin kararları koşullara bağlı değildir ve Ukrayna topraklarında bulunan tüm ticari kuruluşlar bu kararlara uymak zorundadır. Bu işletme, bir alışveriş ve eğlence merkeziyse hafta sonu kapatılmalıdır" dedi.

Şmıgal ayrıca bölgesel yönetim başkanlarına, yerel polis ve Devlet Gıda Güvenliği ve Tüketicinin Korunması Hizmetleri ile işbirliği içinde ticari kuruluşları denetleme talimatı verdi.

Ukrayna 11 Kasım'da, ülke genelinde 14 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında hafta sonları karantina uygulanmasına karar vermişti.

Hafta sonu karantinası kapsamında ülkede 20'den fazla kişinin katıldığı toplu etkinliklerin yapılması yasaklanırken, güzellik salonları ile alışveriş ve eğlence merkezlerinin çalışmasına izin verilmeyecek.