Sağlık

Uganda, Kovid-19 vakalarındaki artışın ardından geleneksel yeni yıl kutlamalarını yasakladı

Üst düzey bir hükümet yetkilisi, Uganda'nın ülkedeki Kovid-19 vakalarının artmasının ardından Pazar günü aldığı kararla kamuya açık tüm yeni yıl kutlamalarını yasakladığını sö...

Abone Ol

Üst düzey bir hükümet yetkilisi, Uganda'nın ülkedeki Kovid-19 vakalarının artmasının ardından Pazar günü aldığı kararla kamuya açık tüm yeni yıl kutlamalarını yasakladığını söyledi. Enformasyon, İletişim, Teknoloji ve Ulusal Rehberlik Bakanı Judith Nabakooba, yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs nedeniyle tüm müzik konserlerinin, gece dualarının ve havai fişek gösterilerinin iptal edildiğini söyledi.

Nabakooba, "Bir araya gelmek ve eğlencenin devam etmesi Kovid-19'un yayılması riskini artırıyor" dedi. "Polis bu kez havai fişekler için de izin vermeyecek. Havai fişeklere çoğunlukla insanların geç saatlere kadar ayakta kalması ve belirli yerlerde toplanmaları da eşlik ediyor" diyen Bakan Nabakooba, vatandaşlara evde kalmaları ve yeni yılı aile üyeleriyle karşılamaları çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, Cumartesi günü itibariyle Uganda'daki Kovid-19 vakalarının sayısı 33 bin 563'e ulaştı. İlk vakanın kayıt altına alındığı 21 Mart tarihinden bu yana 11 bin 55 kişi iyileşirken, 245 kişi de hayatını kaybetti.