Bilim ve teknoloji

Uganda, Çin'in inşa ettiği elektrik santrallerini turistik üstyapı alanlarına dönüştürecek

Uganda Turizm Kurulu ile elektrik santrallerinin yönetimini üstlenen Uganda Elektrik Üretim Limited Şirketi, Salı günü 600 megavatlık Karuma Hidroelektrik Santrali ile 183 meg...

Abone Ol

Uganda Turizm Kurulu ile elektrik santrallerinin yönetimini üstlenen Uganda Elektrik Üretim Limited Şirketi, Salı günü 600 megavatlık Karuma Hidroelektrik Santrali ile 183 megavatlık Isimba Hidroelektrik Santrali'nin turistik üstyapı ürünleri olarak kurgulanması ve pazarlanması konularında bir ortaklık anlaşması imzaladı.

Uganda'nın orta batı kesimindeki Kiryandongo bölgesinde bulunan Karuma Hidroelektrik Santrali'nin şantiyesinde çalışan yerli işçiler, 8 Kasım 2020. (Fotoğraf: Zhang Gaiping/Xinhua)

Yeni girişimi önemli bir yolculuğun başlangıcı olarak tanımlayan Uganda Turizm Kurulu İdari Müdürü Lilly Ajarova, bu girişimin turizm ürünlerini çeşitlendireceğini belirtti. Çin'in Uganda Büyükelçisi Zhang Lizhong da bu ortaklığı muhteşem bir fikir olarak nitelendirdi. Zhang, "Uganda'daki büyük altyapı projeleri ve Çin ile Uganda arasındaki büyük işbirliği projeleri olan Karuma ve Isimba hidroelektrik santralleri görmeye değer manzaralara sahip özel noktalar olacak" diye konuştu.

Karuma, Doğu Afrika bölgesindeki en büyük yeraltı hidroelektrik santrallerinden biri. İnşaatı hala devam eden tesiste yeraltı elektrik santrali ve tüneller yer alıyor. Santral, Uganda'nın önde gelen turizm alanlarından biri olan Murchison Şelaleleri Ulusal Parkı'na da komşu bir konuma sahip. Nil Nehri üzerindeki Isimba da Uganda'nın kilit bir turistik bölgesi olan Nil Nehri'nin kaynağının yer aldığı Jinja bölgesine komşu olan orta kesiminde bulunuyor.