Çin ve Venezuela liderleri ikili ilişkilerin kurulmasının 50. yıldönümünü kutladı Çin ve Venezuela liderleri ikili ilişkilerin kurulmasının 50. yıldönümünü kutladı

BEİJİNG, 26 Haziran (Xinhua) -- 2024 Türkiye-Çin İktidar Partileri Arası Değişim Mekanizması Stratejik Diyalog Toplantısı Çarşamba günü Beijing'de gerçekleştirildi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanvekili Efkan Ala ile Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Uluslararası Departmanı Başkanı Liu Jianchao diyalog toplantısına katılarak açılış konuşmalarını yaptı.

Ala, Türkiye'nin ekonomi, ticaret, enerji, turizm ve diğer alanlarda ikili işbirliğini artırmak ve karşılıklı fayda ve kazan-kazan sonuçları elde etmek üzere kalkınma stratejileri arasındaki uyumu güçlendirmek için ÇKP ile partiler arası etkileşimleri derinleştirmek istediğini belirtti. Liu ise iki ülke liderinin stratejik kılavuzluğunda, Çin-Türkiye stratejik işbirliği ilişkisinin sağlam gelişme ivmesini koruduğunu söyledi. Liu, iki ülke liderinin vardığı önemli uzlaşıyı hayata geçirmek, birbirlerinin temel kaygılarına saygı göstermek, yönetişim alanında deneyim etkileşimini derinleştirmek, Çin'in Kuşak ve Yol İnisiyatifi ile Türkiye'nin Orta Koridor Girişimi arasındaki uyumlanmayı hızlandırmak, taraflar arasındaki ilişkileri teşvik etmek ve insanlık için ortak geleceğe sahip bir topluluğu ortaklaşa inşa etmek üzere ÇKP'nin AKP ile çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Editör: Şeymanur Erbay