Toyota'nın verdiği bilgiye göre şirket 2020 yılında dünya genelinde 9 milyon 530 bin araç sattı. Bu rakama, grup bünyesindeki mini-araç üreticisi Daihatsu Motor Co. ve kamyon üreticisi Hino Motors Ltd.'nin yaptığı satışlar da dahil.

Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı

Toyota'nın satış rakamları bir önceki seneye göre yüzde 11,3 azaldı ancak şirket, devam eden Kovid-19 pandemisinden diğer araba üreticilerine göre daha az etkilendi ve esas rakibi Alman Volkswagen AG'nin önüne geçti.

Japon otomobil üreticisi, satışlar koronavirüs pandemisi nedeniyle Nisan-Haziran aylarındaki ikinci çeyrekte keskin bir şekilde düşse de, diğer ana pazarların yanı sıra Çin ve ABD'de güçlü bir toparlanma görüldüğünü söyledi.

Bir Toyota yetkilisi, şirketin bir dizi yeni modeli piyasaya sürmeye yönelik agresif satış stratejisinin, diğer otomobil üreticilerine kıyasla geçen yıl nispeten sağlam satışlara katkıda bulunduğunu söyledi. Yetkili, "Pandemi sırasındaki satışlarımız bir önceki yıla göre düştü ancak bu düşüş yüzde 10 civarında kaldı" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI