Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Hashimoto, basın toplantısında gazetecilere, "Birçok endişe var, ancak Tokyo 2020 organizasyon komitesi olarak Olimpiyat Oyunları'nı iptal etmeyi düşünmüyoruz" dedi. Başkan, Tokyo'nun Kovid-19 pandemisine karşı önlemler alarak güvenli ve emniyetli oyunlara ev sahipliği yapacağını söyledi.

Japonya'nın eski Olimpiyat Bakanı olan Hashimoto'nun sözleri, Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Sekreteri Nikai Toşihiro'nun Perşembe günü yaptığı açıklamada "eğer mümkün değilse" Olimpiyat Oyunları'nın iptal edilmesi gerektiğini söylemesine yanıt niteliği taşıyordu.

İktidardaki LDP'nin en kıdemli ikinci isimi olan Nikai, bir televizyon programında, "Eğer vakaların yayılmasına sebep olacaksa Olimpiyatlar'ı düzenlemenin ne anlamı var? Bu noktada bir karar vermemiz gerekecek" ifadelerini kullanmıştı. Başbakan Suga Yoşihide, derhal bir açıklama yaparak, Japon hükümetinin "güvenli ve emniyetli" bir Olimpiyat gerçekleştirme konusundaki tavrını değiştirmediği teminatında bulunmuştu.

Editör: İRFAN KARSLI