Kültür - Sanat ve Tarih

Tibet'te önümüzdeki hafta geleneksel şeftali çiçeği festivali başlayacak

Festivalin tanıtımı için gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yu, bu yılki festivalde yabani şeftali bahçelerinin, performansların ve havai fişek gösterisinin yer alacağını ifa...

Abone Ol

Festivalin tanıtımı için gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yu, bu yılki festivalde yabani şeftali bahçelerinin, performansların ve havai fişek gösterisinin yer alacağını ifade etti. Yu, bu aktivitelerin Nyingchi'nin uluslararası ekolojik bir turizm noktası haline dönüştürmeye yardımcı olacağını ve kentin turizm sektörünün ekonomik, kültürel ve sosyal faydalarını iyileştireceğini kaydederek, "Turizm sektörü, Nyingchi'de en iyi kalkınma kalitesi, ekonomik faydaları ve gelişme potansiyeli ile seçkin bir sektör haline geldi" diye konuştu.

Kovid-19 salgınının önlenmesi ve kontrol altına alınması çerçevesinde, bu yılki etkinlik için yeterli sayıda salgın önleme materyali ve etkili bir acil müdahale planı hazırlandı. Geçen yılki festival 2 Nisan'da başlamıştı. Salgının etkisiyle 2020 yılının ilk yarısında şehre gelen turist sayısı yüzde 70 azalmıştı. Yu, bu yılki festivalin 2020'dekine kıyasla daha fazla turist çekmesini ve daha çok gelir elde etmesini beklediğini söyledi.