LHASA, 23 Aralık (Xinhua) -- Bölgenin merkezi Lhasa'daki Gümrük İdaresi yaptığı yazılı açıklamayla, Tibet'in söz konusu dönemdeki ithalat ve ihracatının toplamda 3,65 milyar yuan (yaklaşık 573 milyon ABD doları) olduğunu bildirdi. Açıklamada bu büyüme rakamının, ilk 10 aydaki yüzde 130'luk orana göre bir yavaşlamayı ifade etmesine karşın Çin'de eyalet düzeyindeki tüm bölgeler arasındaki en hızlı oran olduğu ifade edildi.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Toplam ihracat bir yıl öncesine göre yüzde 76,3'lük artışla yaklaşık 1,94 milyar yuana çıkarken, ithalat yüzde 120'lik artışla 1,71 milyar yuana ulaştı ve 233 milyon yuanlık bir ticaret fazlası ortaya çıktı. Yılın ilk 11 ayında güçlü ticaret artışının arkasında ana lokomotif, 2,2 milyar yuanlık bir ticaret değeriyle özel işletmeler olurken, devlete ait şirketler toplamda 1,4 milyar yuanlık ithalat ve ihracat gerçekleştirdi. Gümrük İdaresi'ne göre, bu dönemde dünya genelinde 64 ülke ve bölgeyle ticaret gerçekleştiren Tibet'in en büyük ticaret partneri Nepal oldu.

Editör: İRFAN KARSLI