Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

ADEN, 23 Aralık (Xinhua) -- Yemen hükümeti, hibelerin "en fazla ihtiyacı olanlara gıda götürmek ve çiftçilerin pazarlara daha iyi erişimini sağlamak üzere son derece önemli koridorlar açacak olan Yemen Entegre Kentsel Hizmetler Acil Durum Projesi II'nin ikinci aşamasını ve yeni bir kırsal yol erişim projesini" destekleyeceğini söyledi. Yeni onaylanan fonlarla birlikte Dünya Bankası'nın 2016 yılından bu yana Yemen'e sağladığı toplam hibe miktarı 2,89 milyar dolara ulaştı.

2014 yılının sonlarında İran destekli Husi milislerin ülkenin kuzeyinde bazı vilayetlerin kontrolünü ele geçirip uluslararası düzeyde tanınan Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin hükümetini başkent Sana dışına sürmesiyle başlayan Yemen'deki iç savaş halen devam ediyor. Ekim ayında Yemen hükümeti, ülkede yıllardır süren çatışmanın başlangıcından bu yana yaşanan ekonomik zararın kümülatif olarak 100 milyar doları aştığını duyurdu.

Editör: İRFAN KARSLI