Sağlık

The Atlantic: ABD'de aşılanmamış insanların Kovid-19 nedeniyle ölmelerine dair acıma duygusu azalmaya başladı

WASHINGTON, 20 Ocak (Xinhua) The Atlantic dergisinin Salı günkü haberine göre, bazen başsağlığı dilemek yerine sevilenler küçümseniyor. Haberde, çok sayıda can kaybının "muht...

Abone Ol

WASHINGTON, 20 Ocak (Xinhua) The Atlantic dergisinin Salı günkü haberine göre, bazen başsağlığı dilemek yerine sevilenler küçümseniyor. Haberde, çok sayıda can kaybının "muhtemelen önlenebilir" olduğu ifade edildi. "İnternet siteleri, mesaj panoları ve sosyal medya hesapları, aşılanmamış can kayıplarına hakaret etmek için forumlar haline geldi. 'Kovidyotlar' dedikleri kişiler için sosyal medya sayfalarında arama yapıyor ve fotoğraflarının, gönderilerinin ekran görüntüsünü alıp onları "mem"lere dönüştürüyorlar.

"Marked by COVID'in kurucularından Kristin Urquiza, "Bire bir bana ulaşan, mücadele ettiklerini ve kayıpları hakkında konuşmak istediklerini ancak kendilerini güvende hissetmediklerini söyleyen insanlar var. Saldırıya uğramaktan veya sevdikleri birinin saldırıya uğramasından korkuyorlar" dedi. Organizasyon, pandemiden etkilenenleri savunan ve Urquiza'nın babasının 2020 yılının Haziran ayında Kovid nedeniyle ölmesinin ardından kurulmuş bir taban grubu olma özelliği taşıyor. Sonuç olarak, habere göre, sosyal medyadaki çok sayıdaki ölüm ilanı ve anma gönderisi gerçek hikayelerini gizledi ve bunun yerine bazen ölüm nedeni belirtilmedi, bazense koronavirüsü ifade etmeden zatürree veya Kovid-19'dan kaynaklanan diğer komplikasyonlara atıfta bulunuldu.