Gündem

Interpol: Telefon ve İnternet Dolandırıcılıklarına Yönelik Operasyonlarda 20 Binden Fazla Kişi Gözaltına Alındı!

Merkezi Fransa'da bulunan Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı'nın (Interpol), Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, Interpol'ün koordinasyonuyla dünya genelinde telefon ve...

Abone Ol

Merkezi Fransa'da bulunan Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı'nın (Interpol), Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, Interpol'ün koordinasyonuyla dünya genelinde telefon ve internet üzerinden yapılan dolandırıcılıklara yönelik operasyonda son aylarda 20 binden fazla kişi gözaltına alındı.

İlk Işık kod adlı büyük operasyon kapsamında, "10 bin 380 noktaya baskın düzenlendi, 21 bin 549 operatör, dolandırıcı ve para aklayıcı gözaltına alındı, 310 banka hesabı donduruldu ve 153 milyon 973 bin 709 ABD doları değerinde yasadışı kaynağa el kondu".

Çalışmanın ortaya koyduğu tabloya göre, pekçok telefon ve internet dolandırıcılığı ulus ötesi nitelikte, failler çoğunlukla kurbanlarından farklı ülke ve hatta kıtalarda bulunuyor.

Interpol'e göre, Kovid-19 pandemisi sırasında telekomünikasyon ve toplum mühendisliği dolandırıcılığı arttı.

Interpol'ün Beijing'deki Milli Merkez Birimi'nin yöneticisi Duan Daqi, "İlk Işık Operasyonu geçtiğimiz yıl dikkate değer bir başarı elde etti. Önümüzdeki dönemde bu tehditlerle mücadele etmek için küresel emniyet birimleri arasında, Interpol aracılığıyla, çok daha geniş bir koalisyon gerekecek" dedi.

Interpol İlk Işık operasyonunda 35 ülke ve bölgenin yer aldığını ve son safhanın Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı'nca desteklendiğini aktardı.