Şanghay'da antik Mısır medeniyetine dair büyük sergi açıldı Şanghay'da antik Mısır medeniyetine dair büyük sergi açıldı

Cambridge Üniversitesi'nden David Spiegelhalter, Pazar günü Times Radio'ya, Noel'de insanların daha fazla bir araya gelmesine izin verecek şekilde kısıtlamalar değiştirilirse enfeksiyonların kaçınılmaz olarak artacağını söyledi.

Spiegelhalter, "Bunun için ödenecek bir bedel olacaktır. Apaçık ortada ki kısıtlamaları gevşetirsiniz enfeksiyon oranları yükselir, kısıtlarsınız şu anda olduğu gibi enfeksiyon oranları düşer" dedi.

Britanyalı uzman, "Yani, fazladan vaka patlaması yaşanırsa durumu önceki noktaya getirmek daha fazla zaman alır" diye konuştu.

Bu arada, İngiltere Halk Sağlığı Ulusal Enfeksiyon Servisi Direktör Yardımcısı Susan Hopkins de, kısıtlamaların gevşetildiği her günü telafi etmek için daha sonra beş günlük ekstra kapanmanın gerekebileceğini öne sürmüştü.

Cumartesi günü de, Britanya hükümetinin eski Bilim Başdanışmanı Mark Walport, Noel kutlamaları "kamuoyunda simgeleşmiş bir değere sahip olsa bile", mevcut koronavirüs salgını sürerken "büyük partiler düzenlemenin mantıklı olmadığını" söyledi.

Acil Durumlar Bilimsel Danışma Grubu'nda yer alan Walport halkın kurallara uymaya devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Britanya, koronavirüsün yeniden yükselişini bastırmak amacıyla, koronavirüs salgınından bu yana ikinci kez ulusal tecrit uygulaması altında. Bir aylık tecrit 2 Aralık'a kadar sürecek.

Editör: İRFAN KARSLI