Sağlık

Tayland, yıl sonuna kadar burun spreyi şeklindeki Kovid-19 aşılarını insanlar üzerinde denemeye başlayacak

Tayland'daki Ulusal Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi'ne bağlı Veterinerlik Sağlığı İnovasyon ve Yönetim Araştırma Grubu Direktörü Anan Jongkaewwattana, adenovirüs...

Abone Ol

Tayland'daki Ulusal Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi'ne bağlı Veterinerlik Sağlığı İnovasyon ve Yönetim Araştırma Grubu Direktörü Anan Jongkaewwattana, adenovirüs tabanlı ve influenza virüsü tabanlı vektör Kovid-19 aşılarının söz konusu merkez tarafından geliştirildiğini belirtti.

Anan, yaptığı açıklamada, ülkedeki gıda ve ilaç idaresinden onay bekleyen merkezin, fareler üzerinde yürütülen deneyleri tamamladıktan sonra bu yılın sonuna kadar insanlar üzerinde yapacakları deneylerin birinci fazına başlamayı planladıklarını ifade etti.

Deneylerin, bu aşıların Delta varyantına karşı etkili olup olmayacağını da test edeceğini belirten Anan, insanlar üzerinde yapılacak deneylerinin ikinci fazının Mart 2022'de başlamasının planlandığını belirtti. İkinci faz, deneylerin sonuç vermesi halinde 2022'nin ortasında üretim hacmi hedefiyle yapılacak.