BM: Gazze'de aşılama geciktikçe çocuk felcinin yayılma riski artıyor BM: Gazze'de aşılama geciktikçe çocuk felcinin yayılma riski artıyor

Üst düzey bir hükümet yetkilisi, Tayland'ın 10 ilinde halka Çin üretimi Sinovac Kovid-19 aşısı yapılacağını duyurdu. Tayland Halk Sağlığı Bakanı'nın danışmanı ve hükümetin koronavirüs aşılama sürecinden sorumlu alt komitesinin başkanı Sophon Mekhathon'a göre, bu ay sonundan Nisan ayına kadar aşılanacaklar arasında tıbbi personel ile halk sağlığı personeli, bazı kronik hastalıkları olanlar ve 60 yaşın üzerindekiler yer alıyor.

Tayland'ın başkenti Bangkok'taki Çin mahallesinde bir tuk-tuk sürücüsü yolcu bekliyor, 11 Şubat 2021. (Fotoğraf. Zhang Keren/Xinhua)

Sophon Mekhathon Perşembe günü yaptığı açıklamada, Sinovac'tan alınan toplam 2 milyon dozun, geçen Aralık ayından bu yana çok sayıda yerel kaynaklı vakanın kaydedildiği 10 ildeki insanlar için kullanılacağını bildirdi. Bu 10 il arasında pandemiden en kötü etkilenen yerlerden olan Samut Sakhon'a 820.000 doz, başkent Bangkok ve Tak'a ise sırasıyla 800.000 ve 160.000 doz aşı verilecek.

Tayland'ın başkenti Bangkok'taki bir ilkokulda sınıfta ders dinleyen öğrenciler, 1 Şubat 2021. (Fotoğraf: Rachen Sageamsak/Xinhua)

Samut Sakhon, en fazla yerel kaynaklı vakanın kaydedildiği yer ve bunların çoğunu Myanmarlı göçmen işçiler oluşturuyor. Samut Sakhon'u komşusu Bangkok takip ederken, Myanmar'lı göçmenlerin ana vatanlarıyla sınırı bulunan Tak şehrinde de çok sayıda koronavirüs vakası görülüyor. Sophon Mekhathon, Haziran ayından itibaren ülke genelinde kullanılmak üzere 61 milyon doz daha AstraZeneca aşısının tedarik edileceğini söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI