Sağlık

Tayland aşılama çalışmalarına Çin'in Kovid-19 aşısıyla başlayacak

Tayland'da aşılanma kriterlerine sahip kişilerin yaklaşık üçte ikisini aşılamayı amaçlayan ulusal aşı programı Çin'in Sinovac Kovid-19 aşısı ile başlayacak. Bloomberg'ün Salı...

Abone Ol

Tayland'da aşılanma kriterlerine sahip kişilerin yaklaşık üçte ikisini aşılamayı amaçlayan ulusal aşı programı Çin'in Sinovac Kovid-19 aşısı ile başlayacak. Bloomberg'ün Salı günü bildirdiğine göre, Tayland'ın bu ayın sonlarında "ilk sevkiyatın gelişine paralel olarak" acil kullanım için Çin aşısını onaylaması bekleniyor.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta, görevli personel bir okulda gerçekleştireceği dezenfeksiyon çalışması öncesinde koruyucu ekipmanlarını takıyor, 26 Ocak 2021. (Fotoğraf: Rachen Sageamsak/Xinhua)

Habere göre Tayland Başbakan Yardımcısı ve Halk Sağlığı Bakanı Anutin Charnvirakul Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, Şubat ve Nisan ayları arasında bir parti Sinovac Kovid-19 aşısının Tayland'a teslim edileceğini söyledi.

Tayland Hastalık Kontrol Dairesi Genel Müdürü Opas Kankawinphong, aşı yapılacak ilk grupların sağlık personeli, yaşlılar, kronik hastalığı olanlar ve göçmen işçiler olacağını belirtti. Kankawinphong'a göre, Avrupa'dan gelecek bir parti AstraZeneca aşısı da yılın ilerleyen aylarında kullanılmak üzere Tayland'a teslim edilecek.