Kültür - Sanat ve Tarih

TASS'ın 'Kovid'i Yenmek' fotoğraf yarışmasında Xinhua fotoğrafı ödül aldı

Xinhua'nın bir fotoğrafı, TASS haber ajansının organize ettiği "Kovid'i Yenmek" adlı haber fotoğrafı yarışmasında Perşembe günü "(Rusya Dışişleri Bakanı) Sergey Lavrov Özel Pe...

Abone Ol

Xinhua'nın bir fotoğrafı, TASS haber ajansının organize ettiği "Kovid'i Yenmek" adlı haber fotoğrafı yarışmasında Perşembe günü "(Rusya Dışişleri Bakanı) Sergey Lavrov Özel Perspektifi" ödülünü kazandı. Xinhua fotoğrafçısı Tao Liang tarafından çekilen "Öpücük" adlı fotoğrafta, 11 Şubat 2020'de Çin'in güneybatısında yer alan Guiyang şehrindeki havaalanında bir sağlık çalışanı, Çin'in iç kesimlerinde bulunan Hubei eyaletindeki Kovid-19 mücadelesine katılmak için ayrılmadan önce sevgilisine veda öpücüğü verirken görülüyor.

Xinhua'nın "Sosyal Mesafe", "Kutsal Gemi" ve "Wuhan'da Birlikte" adlı fotoğrafları da ödül için kısa listeye alındı. Yarışmaya İspanya'dan katılan "Doğum Günü" büyük ödülü kazanırken, Rusya'dan "Ayin" "tek fotoğraf kategorisinin kazananı" ve ABD'den "Kovid-19'un Merkezinde" ise "fotoğraf serisi kategorisinin kazananı" oldu. Yarışmaya 84 ülkeden foto muhabirlerine ait 4.000 kadar eser gönderildi. Fotoğraflar dünyanın önde gelen medya kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan profesyonel bir jüri tarafından değerlendirildi.