Tohumları tarımın "çipi" olarak nitelendiren Çin Tarım ve Köy İşleri Bakanı Tang Renjian, tohum endüstrisinin gelişimini ülkenin tarımsal ve kırsal modernizasyonunun ana görevi haline getirme sözü verdi. Tang, tohum endüstrisinde yeniliğin temeli olan tohum bankalarının kurulmasını güçlendirme çabaları için çağrıda bulunarak tohumlarda teknolojik atılımları teşvik etti.

Çin'in mevcut mahsul germplazma (bitkisel gen kaynakları) havuzunda 440 bin adet mahsul kaynağı bulunuyor. 1,5 milyon adet çeşitli mahsulü depolayabilen yeni bir mahsul germplazma havuzu, dünyanın en yüksek havuz kapasitesiyle 2021 yılında faaliyete geçecek.

Tang, tohum endüstrisini canlandırmanın yanı sıra tahıl üretimini sağlamak için tarım arazilerinin korunmasına yönelik çabaların da altını çizdi. Tarıma elverişli toplam arazinin Çin hükümeti tarafından belirlenen kırmızı çizgi olan 1,8 milyar mu'dan (120 milyon hektar) az olmayacağını kaydeden Tang, tarıma elverişli arazilerin tarım dışı amaçlarla kullanılmasını önlemek için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Çin, son iki yılda kuraklıklara veya aşırı yağmura rağmen istikrarlı tahıl verimi sağlayabilen 80 milyon mu yüksek standartlı tarım arazisi daha kazandı. Tang, Çin'in, 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 25 artışla bu tür tarım alanlarına 100 milyon mu daha kazandırmayı planladığını kaydetti.

Afrika ülkeleri acı kölelik geçmişinin üstesinden gelerek birlik için mücadele ediyor Afrika ülkeleri acı kölelik geçmişinin üstesinden gelerek birlik için mücadele ediyor

Editör: İRFAN KARSLI