Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Asharq Al-Awsat'ın haberinde, Müdür Basim el-Kaysi'nin, "Alman Combi Lift firması, sekiz farklı tipteki asidi düzgün şekilde paketledi ve Avrupa standartlarına göre sevkiyatını sağlayacak" şeklindeki sözlerine yer verildi. Bu gelişme, Lübnan ve Almanya'daki çevre bakanlıklarının söz konusu limanda asitlerin varlığıyla ilgili yayınladıkları raporların ardından yaşandı.

Limandaki asitlerin varlığını ihmallere ve onları yok etmek veya yeniden ihraç etmek için gereken uzun idari prosedürlere bağlayan El-Kaysi, Lübnan ordusunun limanda bulunan 10 bin konteynerden 725'ini yaklaşık bir hafta içinde kontrol ettiğini kaydetti.

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos 2020'de meydana gelen iki büyük patlama limanı yerle bir ederken, olayda yaklaşık 200 kişi ölmüş, en az 6 bin kişi yaralanmış ve 300 bin kişi de evsiz kalmıştı. Patlamada Lübnan başkentinin büyük bölümü zarar görmüştü. Geçici Başbakan Hasan Diab'ın geçen ay belirttiği üzere, soruşturmalar patlamaların nedeninin limanda kalan yaklaşık 500 ton amonyum nitrat olduğunu gösteriyor.

Editör: İRFAN KARSLI