Sağlık

Tanzanya, Kovid-19 pandemisini incelemek için özel bir ekip kuracak

Hassan, ekibin tavsiyelerde bulunarak hükümetin tutum almasını sağlayacağını ifade etti. Ülkenin ticaret başkenti Darüsselam'daki hükümet binası'nda yaptığı konuşmada Hassan,...

Abone Ol

Hassan, ekibin tavsiyelerde bulunarak hükümetin tutum almasını sağlayacağını ifade etti. Ülkenin ticaret başkenti Darüsselam'daki hükümet binası'nda yaptığı konuşmada Hassan, "Konu pandeminin yol açtığı sorunları ele almak olduğunda Tanzanya kendisini bir ada gibi izole edemez" dedi. Samia Suluhu Hassan, uzmanlardan oluşacak ekibin Kovid- 19'un ülkenin turizm sektörü üzerindeki etkisini de inceleyeceğini söyledi.

Tanzanya'nın Darüsselam şehrindeki bir geri dönüşüm atölyesinde çalışan bir erkek, yüz siperliği yapmak için bir plastik şişeyi yıkıyor, 18 Haziran 2020. (Fotoğraf: Xinhua)

Tanzanya, son Kovid-19 verisini yaklaşık bir yıl önce açıkladı. Söz konusu verilere göre ülkede yalnızca 509 Kovid-19 vakası kayda geçti. Öte yandan, emek piyasası alanındaki yetkililere de yabancı yatırımcılara çalışma izni verilmesini hızlandırma talimatı veren Hassan, "Yabancı yatırımcılara çalışma izni verilmesi sürecinde bürokratik zorluklar söz konusu ve bu yabancı yatırımcıların kaçmasına sebep oluyor" dedi. Hassan ayrıca Enformasyon, Kültür, Sanat ve Spor Bakanlığı'na bazı medya kuruluşları üzerinde uygulanan yasağı kaldırmalarını ve bunların ülkenin kanun ve yönetmeliklerine uymalarını sağlamaları emri verdi.