Tanzanyalı yetkililer, Afrika'nın en yüksek dağı olan Kilimanjaro Dağı'nı korumak için doğu Afrika ülkesindeki Kilimanjaro Ulusal Parkı'nda ağaç kesilmesini yasakladı. Yasak, Tabii Kaynaklar ve Turizm Bakanı Damas Ndumbaro'nun Çarşamba günü parkta düzenlediği resmi ziyaret sırasında yayınladığı bir açıklamayla duyuruldu.

Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor
Tanzanya'nın kuzeyindeki Kilimanjaro Dağı'nda bulunan Stella noktasından görülen gün doğumunu gösteren arşiv fotoğrafı, 19 Kasım 2013. (Fotoğraf: Li Jing/Xinhua)

Açıklamada, dağın eteklerinde yaşayan bölge sakinlerinin dağı korumak için oluşturulan ulusal parkın bazı bölümlerini işgal ettiği ve ağaçları kestiği bildirildi. Bakan Ndumbaro, açıklamasında Tanzanya Ulusal Parkları (TANAPA) yönetimine de bölgeyi ormansızlaşırmadan korumayı amaçlayan bu yasağa harfi harfine uyulmasını sağlama çağrısında bulundu. "Kilimanjaro Dağı'nı ve çevresinin tamamını korumalıyız" diyen Bakan, TANAPA'ya dağın çevresinde yaşayan insanların ağaç dikme ve arıcılığın da aralarında bulunduğu diğer ekonomik girişimlerde bulunmalarına yardımcı olma ve onları koruma altındaki alanlarda ağaç kesmekten caydırma yönünde direktif verdi.

Editör: İRFAN KARSLI