Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

Anlaşma, Maliye ve Planlama Bakanlığı Daimi Sekreteri Emmanuel Tutuba ile Fransa'nın Tanzanya Büyükelçisi Frederic Clavier ve AFD'nin Ülke Direktörü Stephanie Mouen Essombe arasında başkent Dodoma'da imzalandı. Maliye ve Planlama Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, güneş enerjisi projesinin Tanzanya'nın Shinyanga bölgesinin kuzeyindeki Kishapu'da Mart 2022'den Mart 2023'e kadar uygulanacağı belirtildi.

Açıklamaya göre projenin amacı, enerji arz güvenliğini artırmak ve devlet tarafından işletilen Tanzania Electric Supply Company Limited'in yenilenebilir enerji üretimi ile enerji üretim kaynaklarını çeşitlendirme hedefini gerçekleştirmesini sağlamak. Proje ile gündüz saatlerinde hidroelektrik enerjisine olan bağımlılık azaltılacak ve üretim kapasitesinin korunmasına olanak tanınacak, böylece uzun kurak mevsimin yanı sıra yoğun talep dönemlerinde de yedek kapasitenin kullanılması sağlanmış olacak.

Editör: İRFAN KARSLI