Sağlık

Suudi Arabistan'da Kovid-19 nedeniyle e-ödemeler 2020'de yüzde 75 arttı

Ajansın haberine göre Fintech Saudi tarafından gerçekleştirilen Ulusal Fintech (Finansal Hizmetler Teknolojisi) Benimseme Anketi Raporu 2021, Suudi Arabistan'da aynı dönemde A...

Abone Ol

Ajansın haberine göre Fintech Saudi tarafından gerçekleştirilen Ulusal Fintech (Finansal Hizmetler Teknolojisi) Benimseme Anketi Raporu 2021, Suudi Arabistan'da aynı dönemde ATM'lerden nakit para çekimlerinde yüzde 30'luk bir düşüş olduğunu da gösterdi.

Anketin çarpıcı bulgularından bir tanesi de nüfusun çoğunluğunun sadece haftada bir kez nakit para kullanması oldu. Anket katılımcılarının yüzde 25'i nakit parayı ayda bir kez kullanırken yüzde 18'i altı aydan uzun bir süredir nakit para kullanmadığını ifade etti.

Öte yandan ankete katılanların yüzde 93'ü bankacılık faaliyetlerini öncelikli olarak elektronik yollarla yürütüyor. Fintech Saudi, Suudi Arabistan'da finansal hizmetler teknolojisi sektörünün gelişmesinde katalizör olması amacıyla Nisan 2018'de Suudi Arabistan Merkez Bankası ile Suudi Arabistan Sermaye Piyasası Kurumu tarafından ortaklaşa kuruldu.