İçişleri Bakanlığı, söz konusu uygulamanın seyahatin askıya alındığı ülkeler listesinde yer almayan ülkelerden gelen yolcuları kapsadığını belirtti. Bakanlık, kararın Kovid-19'un yayılmasını engelleme çabaları doğrultusunda alındığını ve yetkili sağlık makamlarının tavsiyelerine dayandığını kaydetti.

Bangladeş'te günlük en yüksek dang vakası sayısı kayda geçti Bangladeş'te günlük en yüksek dang vakası sayısı kayda geçti

Suudi Arabistan vatandaşları, eşleri ve çocukları dahil olmak üzere bazı yolcu kategorileri karantinadan muaf tutulacak. Muaf tutulacaklar arasında; Kovid-19 aşısı olanlar, resmi delegasyonlar, diplomatik vize sahipleri, diplomatlar ve yanlarında ikamet eden aileleri de bulunuyor.

Aşılanmış bireyler hariç muaf tutulan kategorilerdekilerden kendilerini evlerinde karantinaya alması istenecek ve koronavirüs risklerine karşı geçerli bir sağlık sigortası yaptırmalarına önem verilecek. Suudi Arabistan geçen hafta, Kovid-19'un yayılmasını önlemek için aylardır kısmen kapalı tutulan sınırların tümünü 17 Mayıs'ta tam olarak açacağını duyurmuştu.

Bu arada Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı Pazartesi günü 986 yeni koronavirüs vakasının kayıtlara geçtiğini ve toplam vaka sayısının 427.370'e çıktığını bildirdi.İyileşenlerin sayısı ise 1.076 artarak 410.816'ya yükseldi. Son 24 saatte bildirilen 13 yeni can kaybıyla koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin toplam sayısı 7.085'e çıktı.

Editör: İRFAN KARSLI