Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Suudi Arabistan Yatırım Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Salı'dan Perşembe'ye kadar sürecek olan 2021 Riyad Küresel Tıbbi Biyoteknoloji Zirvesi'nde anlaşmalara varıldığı belirtildi. Açıklamada, Yatırım Bakanlığı'nın, Ulusal Muhafız Bakanlığı Sağlık İşleri ile birlikte, krallıkta birinci sınıf klinik araştırma merkezleri kurmaya dair fırsatları araştırmak için İngiliz-İsveç ilaç şirketi AstraZeneca ile bir mutabakat zaptı imzaladığı belirtildi.

Suudi Yatırım Bakanı Halid Bin Abdulaziz el-Falih, Suudi Arabistan ile AstraZeneca arasındaki mutabakat zaptının yerel ve uluslararası şirketler arasındaki stratejik ortaklığı güçlendireceğini söyledi. Bu arada, Amerikan ilaç şirketi Pfizer da Ulusal Muhafız Bakanlığı Sağlık İşleri'ne bağlı Kral Abdullah Uluslararası Tıbbi Araştırma Merkezi ve Suudi Arabistan Sanayi Bakanlığı ile bir mutabakat zaptı imzaladı. Anlaşma, ulusal ve bölgesel halk sağlığı ihtiyaçlarını desteklemek amacıyla aşıların araştırılması, geliştirilmesi ve inovasyonu için bir platform oluşturmayı amaçlıyor.

Editör: İRFAN KARSLI