Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip

DAKKA, 16 Mart (Xinhua) -- Açıklama, konuk Suudi Dışişleri Bakanı'nın gün içinde Bangladeşli mevkidaşı A. K. Abdul Momen ile görüşmesi sonrasında geldi. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı toplantıdan sonra düzenlenen basın toplantısında, petrol arzıyla ilgili soru üzerine, ülkesinin petrol piyasasındaki istikrarı korumaya kararlı olduğunu ve petrol arzıyla ilgili endişelenmek için bir neden olmadığını ifade etti.

Konuk bakan, Momen'le yaptığı görüşmeye ilişkin, "İki ülke arasındaki ortaklığın daha nasıl geliştirilebileceğine ilişkin görüş alışverişinde bulunduk" dedi. İki tarafın görüşmede, güvenlik ve çok boyutlu ilişkileri ilerletmek için birlikte çalışma seçeneklerini görüştükleri belirtildi. Faysal görüşme sonrasında, Dakka'nın kenar mahallelerinde Keraniganj'da bir Arapça dili enstitüsünün inşasını, video konferans yoluyla başlattı.

Editör: İRFAN KARSLI