NEW YORK, 16 Mart (Xinhua) -- Newsweek dergisi Pazartesi günü ABC News/Ipsos araştırmasına dayandırdığı haberinde, Amerikalıların neredeyse dörtte üçünün, ABD Başkanı Joe Biden'ın seçmenler için şu anda ülkenin en önemli önceliği olarak kabul edilen enflasyonla başa çıkmasından memnun olmadıklarını söylediğini yazdı.

Endonezya'da 4.9 büyüklüğünde deprem: 1 ölü, 82 yaralı Endonezya'da 4.9 büyüklüğünde deprem: 1 ölü, 82 yaralı

Halkın rekor seviyedeki yüzde 70'inin, Biden'ın enflasyonla başa çıkmasını onaylamadığını belirten dergi, bu oranın Ocak sonunda ve Aralık ortasında yapılan önceki ABC/Ipsos araştırmalarında çıkan yüzde 69'un biraz üzerinde olduğunu kaydetti.

Habere göre araştırma, ankete katılanların aynı yüzdesinin, Biden'ın benzin fiyatlarındaki artışları ele alış biçiminden de memnun olmadığını ortaya koydu. Başkanın başa çıkma şeklini halkın yüzde 28'i onaylarken yüzde 70'i onaylamıyor.

Araştırma ayrıca, Biden'ın pandemi sonrası ekonomik toparlanmayı yönetme şekli konusunda ABC/Ipsos anketlerinde yüzde 58 ile tüm zamanların en yüksek onaylanmama oranına sahip olduğunu ortaya koydu. Newsweek, "Biden, son haftalarda yapılan anketlerdeki genel popülaritesinde hafif bir artış gördü, ancak birçok diğer anketin bugün Amerikalılar için 1 numaralı sorun olarak ekonominin pandemiyi geride bıraktığını ortaya koyduğunu düşünürsek, enflasyonla mücadele şekline ilişkin son rakamların başkanı endişelendireceğinden eminiz" diye yazdı.

Editör: İRFAN KARSLI