Çin uzaya altı yeni uydu gönderdi Çin uzaya altı yeni uydu gönderdi

Suud Arabistan, krallığın yapay zeka alanındaki gelişimini ilerletmek için Perşembe günü Çinli teknoloji devi Huawei ile bir ortaklığa imza attı. Suudi Arabistan, ülkenin Vizyon 2030 programını destekleyen ulusal dijital dönüşümünü tamamlama çabalarının bir parçası olarak bu ortaklığı gerçekleştirdi.

Huawei’den yapılan açıklamaya göre; Suudi Arabistan Veri ve Yapay Zeka Otoritesi (SDAIA), Küresel Yapay Zeka Zirvesi’nin ikinci gününde, Ulusal Yapay Zeka Yeteneği Geliştirme Programı’nda işbirliği yapmak üzere Huwaei ile bir mutabakat anlaşması imzaladı.

Açıklamada Ulusal Yapay Zeka Yeteneği Geliştirme Programı’nın krallıktaki hükümetler, işletmeler ve araştırma enstitülerini, yapay zeka alanında uygun teknoloji ortakları bulmaları, kendi yetenek havuzlarını geliştirmeleri ve sonuç olarak yapay zeka uygulamaları aracılığıyla yeni büyüme stratejileri bulmaları için desteklemeyi hedeflediği belirtildi.

SDAIA Ulusal Yapay Zeka Merkezi’nin (NCAI) CEO’su Majid Altuwaijri, SDAIA’nın vizyonu aracılığıyla krallığı, veri odaklı ekonomiler liginde küresel bir lider yapmaya çalıştığını belirtti.

Altuwaijri, “Kamu-özel ortaklıklarının bu ilerlemeyi hızlandırmaya yardımcı olacağına inanıyoruz ve yeni Ulusal Yapay Zeka Yeteneği Geliştirme Programımızda Huawei ile çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Altuwaijri, Suudi Arabistan’ın söz konusu program ve Huawei ile yaptığı işbirliği sayesinde, yalnızca en yeni teknolojileri edinmeye devam etmekle kalmayıp, aynı zamanda en iyi yöntemleri benimseme konusunda uluslararası düzeyde başarılı deneyimlerden ders çıkarabileceğini belirtti.

Huawei Ortadoğu Bölgesi Başkanı Charles Yang, Huawei’nin yapay zeka konusuna ilişkin iddialı ve uzun vadeli bir araştırma ve geliştirme stratejisi benimsediğini söyledi. Yang bu stratejinin, 5G bağlantı, bulut, bilgi işlem ve endüstri uygulamaları ile yapay zekanın sinerjisi aracılığıyla benzeri görülmemiş fırsatlar yarattığını ifade etti.

Yang ayrıca, “SDAIA ile işbirliği içinde, krallığı veri odaklı lider bir ekonomiye dönüştürmek için yerel yapay zeka geliştiricisi ve sektör ortaklarıyla işbirliği yaparak bu teknoloji alanlarında yeni değerler yaratmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Editör: İRFAN KARSLI