Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı

RoboTaxi adı verilen 40'tan fazla otonom araç, kentin ekonomik ve teknolojik kalkınma bölgesinde trafiğe çıkarıldı. Şirketin teknik merkezine göre deneme hizmeti, belirlenmiş 20 kadar park yeri ve 10'dan fazla güzergahı kapsıyor.

Dongfeng'in yüzde 100 elektrikli araçlarından dönüştürülen RoboTaxi'lerin her biri, Beidou Navigasyon ve Konumlama Sistemi'nin yanı sıra çevre algılama sistemine de sahip. Çevre algılama sistemi yüksek çözünürlüklü kameralar, lidar ve milimetre dalga radarı içeriyor.

En son 5G teknolojileriyle destekli yerleşik süper bilgisayarın trafikte çeşitli senaryoları doğru ve hızlı biçimde saptaması bekleniyor. Dongfeng Teknik Merkezi'nin sürücüsüz araç projesinin lideri Bian Ning, yerleşik süper bilgisayarın taksilere sorunsuz işleyiş imkanı sağlayacağını söyledi.

Mevzuata göre bu sürücüsüz taksilerde güvenlik sorumlularının bulunması gerekiyor. Ancak Bian'a göre güvenlik sorumluları acil bir durum olmadıkça aracın kontrolünü devralmayacak. Dongfeng Motor, gelecek 2-3 yıl içinde Wuhan'da 200'den fazla sürücüsüz taksiyi hizmete sunmayı planlıyor.

Editör: İRFAN KARSLI