Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinde muhaliflerin kontrolündeki bir bölgede Perşembe günü meydana gelen patlamada 3 Türk askeri dahil 16 kişi hayatını kaybetti ve 12 kişi yaralandı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, patlamaya, Haseke'nin kırsal bölgesinde yer alan Rasulayn kentinde Türkiye'nin desteklediği muhaliflerin kontrol noktasına bombalı araçla düzenlenen saldırının neden olduğunu bildirdi.

İngiltere merkezli gözlem grubu olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ölenler arasında, üç Türk askerinin yanı sıra, sivillerin ve militanların da bulunduğunu belirtti.

Qingdao'daki Lojistik Koridoru SCO-DA, Girişimcilerimize Yeni Fırsatlar Sunuyor Qingdao'daki Lojistik Koridoru SCO-DA, Girişimcilerimize Yeni Fırsatlar Sunuyor

Patlama, Suriye'nin kuzeydoğusu ve kuzeyinde Türkiye'nin desteklediği muhaliflerin kontrolündeki alanları hedef alan bombalı saldırılar zincirinin son halkası oldu.

Daha önce Suriye Demokratik Güçleri içindeki Kürt milislerin kontrolünde olan Rasulayn, 2019 yılında Türkiye'nin desteklediği muhaliflerin eline geçmişti.

Editör: İRFAN KARSLI