Sağlık

Suriye, Çin'in bağışladığı Kovid-19 aşısının yeni partisini teslim aldı

Suriye Sağlık Bakanlığı, Çin'in Sinopharm Kovid-19 aşısının yeni bir partisini teslim aldı. Söz konusu parti, Suriye'ye pandemiyle mücadelede yardımcı olmak üzere Çin'in bağış...

Abone Ol

Suriye Sağlık Bakanlığı, Çin'in Sinopharm Kovid-19 aşısının yeni bir partisini teslim aldı. Söz konusu parti, Suriye'ye pandemiyle mücadelede yardımcı olmak üzere Çin'in bağışladığı birçok aşı partisinin en sonuncusunu oluşturuyor. Suriye'nin başkenti Şam'da Pazar günü bir teslim tutanağını imzalayan Suriye Sağlık Bakanı Hasan el-Gabaş ve Çin'in Suriye Büyükelçisi Feng Biao, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerden takdirle bahsetti. Gabaş, ülkesinin pandemiyle mücadelesine ve aşı kampanyasını sürdürmesine yardımcı olmak üzere Suriye'ye birçok Kovid-19 aşısı partisi göndermesinden dolayı Çin'e şükranlarını ifade etti. Çin aşısının Kovid-19 enfeksiyonunu önlemedeki etkisinin kanıtlandığını söyleyen Gabaş, uygun bir zamanda ülkeye gelen son partinin, aşılama kampanyasını hızlandıracağını sözlerine ekledi.

Suriye'nin başkenti Şam'da Çin'in Suriye Büyükelçisi Feng Biao (solda) ile Suriye Sağlık Bakanı Hasan el-Gabaş, Çin'in bağışladığı Kovid-19 aşılarının teslim edildiğine ilişkin belgeyi imzalıyor, 14 Kasım 2021. (Fotoğraf: Ammar Safarjalani/Xinhua)

Bakan Gabaş, "Gerçekten de Çin, Suriye Sağlık Bakanlığı'nın bu zorlu zamanda görevini yerine getirmesine yardımcı olacak şekilde aşıların yanı sıra tıbbi yardımı sağlamak için hiçbir çabadan geri durmamıştır" diye konuştu. Büyükelçi Feng ise Çin'in yaptığı yardımın, Suriye'nin pandeminin neden olduğu zorlu dönemin üstesinden gelmesine yardımcı olacağını söyledi. Feng, "Tüm bunların, bakanın da vurguladığı üzere Suriye'nin bu pandeminin üstesinden gelmesine yardımcı olmasını ümit ediyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin her iki cumhurbaşkanının önderliğinde çok daha güzel olacağına eminim" ifadelerini kullandı. Çin, Suriye'nin pandemiyle mücadelesine yardımcı olmak üzere bu ülkeye birçok parti Kovid-19 aşısı ve çeşitli türlerde tıbbi ekipman gönderdi.