Uçaklar, Sudan Federal Sağlık Bakanlığı Küresel Sağlık Müdürlüğü Genel Müdür Vekili Arwa Omer ile Mısır'ın Sudan Büyükelçisi Hossam Eissa tarafından Hartum Uluslararası Havalimanı'nda karşılandı. Havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Omer, Sudan'ın Mısır hükümetine ve halkına desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor
Tıbbi malzeme taşıyan Mısır uçağı, Sudan'ın Hartum Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptı, 7 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Mohamed Khidir/Xinhua)

Omer, "Bu, Mısır'dan gelen ilk inisiyatif değil. Mısır, Kovid-19'un ilk dalgası sırasında tıbbi destek gönderen ilk ülkelerden biri" dedi. Arwa Omer, "Bu hibe... bu ilaçların eksikliğini yaşayan hastaneler için büyük bir desteği temsil ediyor" diye ekledi. Mısır Büyükelçisi ise tıbbi desteğin oksijen cihazlarının yanı sıra pamuk, gazlı bez, serum ve dezenfektan gibi tüm malzemeleri de içerdiğini söyledi. Tıbbi malzemeler arasında, iki ülkenin sağlık bakanlıklarının işbirliğinin bir parçası olarak antibiyotik ve diğer ilaçlar da bulunuyor.

Editör: İRFAN KARSLI