Sağlık

Sri Lanka'daki yaklaşık 60.000 Kovid-19 vakasının sebebi 'Süper Delta' varyantı olabilir

Sağlık yetkilileri, Sri Lanka'daki aktif Kovid-19 hastalarının sayısının 59.796 olduğunu ve her gün ortalama 4.000 yeni vaka tespit edildiğini kaydetti. Ülkede şu ana kadar Ko...

Abone Ol

Sağlık yetkilileri, Sri Lanka'daki aktif Kovid-19 hastalarının sayısının 59.796 olduğunu ve her gün ortalama 4.000 yeni vaka tespit edildiğini kaydetti. Ülkede şu ana kadar Kovid-19 sebebiyle 8.775 kişi hayatını kaybetti. Sri Jayawardenapura Üniversitesi İmmünoloji ve Moleküler Bilimler Bölümü Başkanı Neelika Malavige, Kovid-19'un Delta varyantının ülkenin başkenti Kolombo'da hızlı bir şekilde yayıldığını ve ülkenin diğer kısımlarına ulaşması riskinin de yüksek olduğunu söyledi.

Profesör Malavige ile üniversitenin Alerji ve İmmünoloji Bölümünden Chandima Jeewandara, Delta varyantının Alfa'nın çoktan önüne geçerek hızlı şekilde yayıldığını, ülkede son zamanlarda yayılan varyantın ise "Süper Delta" varyantı olabileceğini de ekledi.

Jeewandara, uygun nüfusun yüzde 80'ini aşılama hedefine Eylül ayı sonuna kadar erişilmesi halinde varyantın kontrol altına alınmasına dair umutların sürebileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa'nın 30 yaşın üzerindeki tüm vatandaşların ilk doz aşılarının Eylül'e kadar tamamlanması yönünde yetkililere talimat verdiği Sri Lanka'da halihazırda geniş kapsamlı bir aşılama programı yürütülüyor.