Sağlık

Sri Lanka: Sinopharm aşısının Delta varyantına etkisi yüksek

Üniversitenin internet sitesinde yer alan açıklamada, “Aşının Delta varyantına karşı da etkisinin yüksek olduğu saptandı. Delta varyantına ve nötralize edici antikorlara karşı...

Abone Ol

Üniversitenin internet sitesinde yer alan açıklamada, “Aşının Delta varyantına karşı da etkisinin yüksek olduğu saptandı. Delta varyantına ve nötralize edici antikorlara karşı antikor yanıtları doğal enfeksiyondan sonra görülen seviyelere benziyor.” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu çalışmaya göre, iki doz Sinopharm aşısı olanların yüzde 95’i COVID-19’a yakalananlara benzer şekilde antikor geliştirdi. Çalışma ayrıca, iki doz Sinopharm aşısının, aşının uygulandığı kişilerin yüzde 81,15’inde nötralize edici antikorlar ürettiğini gösterdi.

Araştırma ekibinde, Sri Jayewardenepura Üniversitesi İmmünoloji ve Moleküler Tıp Bölümü Başkanı Profesör Neelika Malavige ile meslektaşı Dr. Chandima Jeewandara ve Oxford Üniversitesi araştırmacılarından profesörler Graham Ogg ve Alain Townsend yer aldı. Neelika Malavige, Xinhua haber ajansına verdiği demeçte, yeterli stok bulunmasından dolayı Sinopham aşısının ülkede en çok uygulanan aşı olduğunu belirtti. Bugün itibarıyla Sri Lanka’da 4 milyon 630 bin kişiye Sinopharm aşısının ilk dozu ve 1 milyon 290 bin kişiye de Sinopharm aşısının ikinci dozu uygulandı.