Politika

Sözcü: Çin'i rakip olarak görmek sadece Çin-ABD güven ve işbirliğine zarar verir

BEİJİNG, 4 Mart (Xinhua) -- Basın toplantısında konuşan 13. Ulusal Halk Kongresi'nin beşinci oturumunun sözcüsü Zhang Yesui, Çin ile ABD'nin yeni dönemde birbiriyle iyi geçinm...

Abone Ol

BEİJİNG, 4 Mart (Xinhua) -- Basın toplantısında konuşan 13. Ulusal Halk Kongresi'nin beşinci oturumunun sözcüsü Zhang Yesui, Çin ile ABD'nin yeni dönemde birbiriyle iyi geçinmeleri için doğru yaklaşımın; karşılıklı saygı, barış içinde birlikte yaşama ve kazan-kazan işbirliği olması gerektiğini söyledi.

Barış içinde birlikte yaşamanın anahtarının karşılıklı saygı olduğunu belirten Sözcü Zhang, kazan-kazan işbirliğinin ise iki ülkenin ve halklarının temel çıkarlarına hizmet ettiğine ve aynı zamanda uluslararası toplumun da ortak arzusu olduğuna işaret etti.

Sözcü Zhang, Çin'in kalkınmasını bahane olarak kullanıp Çin'i stratejik rakip olarak kabul etmenin sadece iki ülke arasındaki karşılıklı güven ve işbirliğini yıpratmaya yarayacağını ve nihayetinde Amerika Birleşik Devletleri'nin kendi çıkarlarına da zarar vereceğini söyledi.

Zhang'a göre ideolojiye dayanarak çizgiler çizme, dışlayıcı çemberler oluşturma ve bloklar arasında çatışmayı körükleme gibi uygulamalar zamanın trendine karşı gelmektir ve bu yollar bir sonuca ulaşmayacaktır. Zhang, Çin ile Amerika Birleşik Devletleri arasında istikrarlı ilişkilerin her iki tarafın gelişimi için de faydalı olduğunu ve uluslararası barışın sağlanması ve iklim değişikliği, Kovid-19 pandemisi ve diğer küresel güçlüklere etkin bir cevap verilmesine yardım edeceğini belirtti.