Somalili yetkililerin verdiği bilgilere göre Perşembe günü Somali'nin güneyinde gerçekleştirilen bir hava saldırısında 10 Eş- Şebab teröristi öldürüldü.

Somali Enformasyon Bakanlığı, ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (Africom) ile birlikte gerçekleştirilen iki hava saldırısında, Eş-Şebab militanlarının Jillib yakınlarındaki patlayıcı fabrikası ve depolama tesisinin hedef alındığını söyledi.

Bakanlığın Mogadişu'da yaptığı yazılı açıklamada, "İlk değerlendirmeler, hava saldırısında 10 Eş-Şebab militanının öldürüldüğünü gösteriyor. Söz konusu tesislerde Eş-Şebab'ın intihar saldırıları için patlayıcılar üretiliyordu" ifadeleri kullanıldı.

Bakanlığın açıklamasında, "Somali Federal Hükümeti, uluslararası destekle Eş- Şebab üzerinde sürekli baskı kurarak grubun Somali sınırları içinde ve ötesinde saldırı yapma arzusunu engellemektedir" denildi.

Büyüleyici Siçuan Yüksek Eğitim Sergisi İstanbul’da düzenlendi Büyüleyici Siçuan Yüksek Eğitim Sergisi İstanbul’da düzenlendi

Bakanlık, son saldırıda hiçbir sivilin hayatını kaybetmediğini ve yaralanmadığını vurguladı. Hava saldırısı, ABD'nin Somali'den birliklerini çekeceğini duyurmasının ardından geldi.

2011 yılında Mogadişu'dan temizlenen aşırılıkçı grup halen geniş kırsal alanları kontrol altında tutuyor ve Somali ve komşu Kenya'da düzenlediği saldırılarla Somali'de barışa yönelik ana tehdit olmayı sürdürüyor.

Editör: İRFAN KARSLI