Hükümetten yapılan basın açıklamasında, Sırbistan Birinci Başbakan Yardımcısı Branko Ruzic ile Çin Bilimler Akademisi Shanghai Materia Medica Enstitüsü'nün (SIMM) bir temsilcisi tarafından Pazartesi günü bu yönde bir mutabakat zaptı (MoU) imzalandığı belirtildi.

Aynı zamanda Eğitim, Bilim ve Teknolojik Gelişme Bakanı olan Ruzic, "bu mutabakatın imzalanmasının iki ülke arasında bilim ve eğitim alanında işbirliği için mükemmel koşullar yarattığını" ve Belgrad Üniversitesi 'Sinisa Stankovic' Biyolojik Araştırma Enstitüsü ile SIMM arasında "başarılı işbirliğinin devamını temsil ettiğini" söyledi.

BM: Gazze'de aşılama geciktikçe çocuk felcinin yayılma riski artıyor BM: Gazze'de aşılama geciktikçe çocuk felcinin yayılma riski artıyor

Ruzic'e göre, mutabakat doğal ilaçlar ve gıda güvenliği konusunda yapılacak testler, araştırmacı değişimi ve bilimsel araştırma ile yeni ilaçlar alanında işbirliği ile ilgili. Ruzic, "Sırbistan ve Batı Balkan bölgesi için son derece önemli olan" ve daha fazla bilimsel işbirliği yapılabilmesini sağlayan söz konusu laboratuvarla Sırbistan'ın, bu tür tesislere sahip yaklaşık 50 ülkeden biri olduğunu ve laboratuvarın "Sırbistan ve Çin arasındaki işbirliğini güçlendirmede büyük bir adım olduğunu" vurguladı.

Basın açıklamasında, mutabakat ile ayrıca Sırp öğrencilerin SIMM'deki programlara kaydolmalarının teşvik edildiği ve Çin ile Sırbistan'dan öğrenciler için yaz kamplarının, öğrenciler ve araştırmacılar için eğitim ve değişim programlarının yanı sıra yüksek öğrenim ve bilim alanında diğer işbirliği biçimlerinin düzenlenmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Editör: İRFAN KARSLI