Gündem

Sırbistan Kovid-19 kısıtlamalarını artırdı!

Sırbistan Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte ülkede 5 bin 67 doğrulanmış vaka görüldüğünü ve 38 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek toplam vaka sayısının 126 bin 187'ye, top...

Abone Ol

Sırbistan Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte ülkede 5 bin 67 doğrulanmış vaka görüldüğünü ve 38 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek toplam vaka sayısının 126 bin 187'ye, toplam ölü sayısının ise bin 237'ye çıktığını açıkladı.

Sırbistan hükümetinin resmi internet sitesinde yayınlanan bir yönetmeliğe göre, Salı gününden itibaren önümüzdeki 10 gün içinde restoranlar, barlar, gece kulüpleri, bahisçiler ve alışveriş merkezleri yerel saatle 18.00-05.00 arası kapalı olacak ve kapalı alanlarda maske takmak zorunlu hale gelecek.

Hükümet yönetmeliğine göre, toplu taşıma da yarı kapasitede çalışabilecek.

Kişi başı en az 4 metrekare olması gereken eğitim kurumları ve dükkanlar dışında, açık ve kapalı alanlarda 5 kişiden fazla katılımlı toplantıların yasak olduğu belirtildi ve çalışanların evde çalışmaları tavsiye edildi.

Sırp yetkililer ayrıca evde karantinada olanlara yönelik kontrollerin de sıkılaştırılacağını ilan etti.

Sırbistan'ın krize müdahale ekibinin üyesi olan Srdja Jankovic, ulusal televizyon RTS'ye yaptığı açıklamada salgının sönümlenmeyip daha da genişlediğini ve tek çıkış yolunun yeni önlemlere uymak olduğunu söyledi.

Pandemi nedeniyle hastanelerin neredeyse dolduğu Sırbistan'da şu an 6 bin 329 kişi hastanede yatıyor ve bunlardan 216'sı solunum cihazına bağlı.